Wat we doen

Een Demetris-jaar bestaat typisch uit de volgende activiteiten:

- Openingsdag: Dit is de eerste dag van het nieuwe academiejaar. De nieuwe studenten worden verwelkomd op de universiteit en uitgenodigd om lid te worden van onze club.


- D@@p: Dit is een traditiegetrouwe gebeurtenis voor de leden die meer willen dan gewoon lid zijn! Het smeedt een hechte band met de mede-schachten (= de mensen die ged@@pt worden) en het  is een ervaring die je nooit zult vergeten! Zeker doen! Het is inderdaad zo dat er vaak wilde verhalen de ronde gaan, maar laat je absoluut niet ongerust maken! Wij zorgen ervoor dat alles veilig en vlot verloopt!


- TD’s (Thé Dansant): Zalige feestjes die meestal samen met een andere club georganiseerd worden. In Wilrijk vinden deze altijd plaats in de KP (Konijnenpijp, zie ‘place to be’). Als Demetris-lid kan je hier uiteraard niet ontbreken!!


- Cantus: Dit is een gezellige en sfeervolle zang- en drinkavond met als bedoeling onze leden (maar ook leden van andere clubs) onder elkaar te brengen en je samen goed te amuseren! Enkele voorbeelden: schachtenconvent (1e kennismaking met cantus voor de schachten), verkiezingscantus (beste schacht/por worden verkozen), vrienden- en familiecantus (iedereen mag vrienden en familie meebrengen), … Een cantus vindt plaats in den Hagar of het Biokot (zie ook ‘place to be’)


- Sport: Er zijn 2 verschillende competities:

·          Interfac: Dit is een door de Sportraad georganiseerd sportgebeuren dat elke maandag plaatsvindt in de BF(Basic Fit, zie ook ‘place to be’). Elke week strijden de studentenclubs onderling voor de punten die op het einde van het jaar dan worden opgeteld. Diegene met de meeste punten is uiteraard de sportiefste club! Er is ook een aparte competitie voor de zaalvoetbal die op woensdagen plaatsvindt.

·         ASL: een competitie tussen de Universiteit en de Hoge Scholen in ANtwerpen. Zo doen wij bijvoorbeeld mee aan het veldvoetbal en vormen we samen met KDA (Chemie en Biochemie) en Biomedica(Biomedische wetenschappen) een team.


- Kroegentochten: Hierbij schuimen we de hele avond cafeetjes af aan studentikoze prijzen en eindigen we in ons geliefde stamcafé de Poort (zie ‘place to be’).


- Filmavonden: Hierbij kijken we samen gezellig films in de aula’s van de campus Groenenborger.


- Drie eikenloop: Tijdens dit evenement vormen we samen met Campinaria een team en lopen uren lang de pannen van het dak. Het team met de meeste rondjes wint (3 vaten)! Dit winnen we zo goed als elk jaar, dus maak je borst maar nat, want ook dit jaar willen we schitteren!


- Go-kart race: Ook hier strijden de clubs voor de eer en vallen er weer vaten te winnen! Maak hiervoor je borst nog natter dan voor de drie eikenloop, want na de talrijke eerste plaatsen en vorig jaar een tweede plaats en MOETEN we dit jaar winnen!


- Galabal 


- Ijsschaatsen


- Feestweek: Een week waarin er elke weekdag een leuke activiteit plaatsvindt zodat onze leden zich goed kunnen amuseren!


- Verkiezingsweek: Het opkomend praesidium moet zich een volledige week bewijzen door allerlei activiteiten te organiseren en de leden in de watten te leggen (alles is dan gratis!). Op het einde van de week wordt er door de leden gestemd of het praesidium voldoet aan de eisen.


- Ledenweekend: Een weekend waar zoals de naam het doet vermoeden alle leden op uitgenodigd zijn! We trachten de prijs zo laag mogelijk te houden en het amusement eens zo hoog! Een niet te missen weekend dat altijd voor memorabele momenten zorgt! De laatste jaren ging dit door in onder andere Sunparks en de Hoge Rielen. Wederom kan je als lid hier niet ontbreken!


- …


Demetris tracht onze leden natuurlijk ook bij te staan bij het studeren

Uiteraard zijn we er niet alleen om jullie te ontspannen! We helpen onze leden ook graag een stap vooruit met de studie! Zo verzamelen we al jaren lang examenvragen van 1e en 2e zit, alsook nuttige samenvattingen en verslagen van practica's. Allemaal handige zaken die je helpen de leerstof zo goed mogelijk onder de knie te krijgen.
Als je met vragen zit kan je in het bijzonder terecht bij onze Mentor, Jef Van Baelen, maar ook de rest van het praesidium deelt graag zijn ervaringen met jou!
Vergeet ook het facebookgroepje niet waar je zo bij je mede-studenten tijdens het jaar en tijdens de examens met je prangende vragen terecht kan!


    Hieronder vind je filmpjes van enkele activiteiten:    Mol saboteert 12-urenloop van Gazet van Antwerpen op Vimeo.

    Demetris cheerleading op de Go-Kart Race 2011