No events

Praesidium


PRAESES

Jef Van Baelen
Het is me een genoegen om de grote baas van onze studentenvereniging voor te stellen, Jef Van Baelen (aka Jos) luidt zijn naam. Mocht je hem nog niet kennen raad ik je zeker aan om eens een babbeltje met hem te slaan, Jef is een uiterst sympathieke kerel en staat altijd klaar om je te helpen. Je kan hem goed herkennen aan zijn grote gestalte en aan de hemdjes die hij maar al te graag draagt, zelfs in de KP zal je hem steeds alles zien geven met een van zijn fancy hemdjes aan. Naast TD’s in de KP is Jef ook te vinden voor een goeie cantus of kroegentocht en ook op de sport zal hij steeds zijn uiterste best doen om die overwinning binnen te halen, in de les daarentegen zal je hem iets minder vaak aantreffen. Hij kan ook stevig wat bier verzetten, hetgeen hem zeker van pas zal komen tijdens zijn jaar als Praeses. Het komt niet vaak voor maar toch kan ook Jef af en toe helemaal naar de kloten gaan, zij die dit al eens hebben meegemaakt kunnen bevestigen dat dit vaak hilarische taferelen oplevert. Tijdens ons schachtenjaar nam hij vaak de leiding om de ontgroeningsopdrachten tot een goed einde te brengen en beheerde hij met grote zorg al het ingezamelde geld, het verbaast dan ook niet dat hij vorig jaar de Quaestor was van Demetris. Na zo’n jaartje in het bestuur te zitten en met een uitstekende leidersmentaliteit bezit Jos alle capaciteiten om een top-Praeses te worden!

Dixit

Ewoud Smet

Vice-Praeses 2017-2018


VICE-PRAESES

Ewoud Smet
Beste lezers

Ik ga jullie het verhaal vertellen van Ewoud Smet. Het begint in het jaar 1996, maar aangezien we er nu even van uitgaan dat er tot 18 jaar later niet veel noemenswaardigs was aan deze persoon spoelen we meteen door tot daar.

In 2014 leerde hij als prille eerstejaarsstudent Demetris kennen en alsof het studentenleven op zich nog niet genoeg was, vereeuwigde hij zichzelf meteen als schachtenkoning van dat jaar.

Daarna zette hij zijn carrière binnen het Praesidium in als Sport samen met Sandrine, door wiens gezamenlijke inzet Demetris de ASK Stuwer Go-Kart race won, we in de top drie van de interfac geraakt zijn en ik nog steeds schrik heb om nee te antwoorden op de vraag of ik geen zin heb om de volgende dag mee te komen sporten.

Vorig academiejaar heeft hij als Schachtentemmer onze club 22 nieuwe en volwaardige commilitones bezorgd en daarbij steeds weer een stukje van zichzelf opgeofferd.

Vandaag mag hij zichzelf toch al wel een vaste waarde binnen Demetris noemen (zeker als je weet dat dit ondertussen al de zesde dixit is die over deze persoon geschreven wordt en alle hoop om iets origineels te vertellen een leugen is). Met al deze ervaring is het dus niet voor niets dat er nu Vice-Praeses op zijn lint staat.

De verhalen zijn eindeloos, bijnamen te veel om op te noemen en als dit je allemaal nog niets zegt, maak je dan maar al klaar voor een aantal verrassingen die je snel tegemoet zullen komen.


Dixit Dalia Janicki

Vice-praeses 2017-2018


VICE-PRAESES

Dalia Janicki
Ik heb de eer jullie Dalia voor te stellen, Dario voor de vrienden.

Deze spring in ’t veld is letterlijk van alle markten thuis, een deeltje Pools, een deeltje Duits, een vleugje Noorwegen en goed afgekruid met een dolle Belgische studentenmentaliteit. Dalia is minstens twee dagen per week wel ergens in Fort VI te vinden voor een gezellige cantus of een goei TD’ke. Weliswaar de ene keer al minder nuchter dan de andere … Soms komen er dan ook wel eens één van haar aparte kantjes naar boven als er plotseling random Poolse zinnen je rond de oren vliegen of boze blikken gedeeld worden als Duitse liedjes op cantus alweer totaal verkeerd worden uitgesproken.

Kortom, voor plezier is er altijd meer dan genoeg plaats, maar eens de examens eraan komen is ze een en al ernst en focus om alles tot een goed einde te brengen.

Deze mentaliteit en kwaliteit vertalen zich ook perfect in haar capaciteiten als Praesidium- en bestuurslid. Je kan altijd rekenen op deze topgriet, op elk probleem vindt ze wel een oplossing en goede ideeën zijn er steeds in overvloed. Daarom kijk ik er ook naar uit om Dalia dit jaar aan mijn zijde te hebben staan als een van mijn Vices, zodat we er samen met de rest van deze topgroep een zalig jaar van kunnen maken.


Dixit Jef Van Baelen

Praeses 2017-2018


QUAESTOR

Wannes Verbist
Wannes, Wannes, Wannes,... Ik heb de nobele taak toebedeeld gekregen om mijn steun, toeverlaat en goede vriend Wannes voor te stellen. Welke associaties legt mijn brein bij het horen van de woorden Wannes Verbist? Eerst en vooral: vertrouwenswaardig. Het eerste zicht kan misschien bedriegen maar Wannes is een zeer betrouwbaar man. Menig Demetriaan vertelt dan ook vlot zijn diepste geheimen en zielenroeselen aan onze Quaestor. Hij staat altijd klaar met advies en, als de situatie echt uitzichtloos is, simpelweg een gezellige babbel. Betrouwbaar zijn is bovendien een erg waardevolle eigenschap voor een Quaestor a.k.a. bewaker van het kapitaal van de club. Dat is niet alles: zijn scherpzinnig gevoel voor humor maakt van hem een zeer geschikte gesprekspartner. Wannes associeer ik ook met de vele TD’s, cantussen en de d@@p die we gedeeld hebben. Dat brengt ons nadeloos bij zijn volgende extreem waardevolle eigenschap: zijn danskwaliteiten. Hier over uitwijden zou nutteloos zijn aangezien zoiets majestueus niet in woorden te vatten is. Zijn dranktalent daarentegen is makkelijk onder woorden te brengen: het is ronduit ondermaats en naast een micropenis heeft Wannes ook de onhebbelijke gewoonte om af en toe vermist te zijn. Om te eindigen met een positieve noot: hij kan “one hell of a beard” groeien. Waarom hij dit niet doet, is voor velen een vraagteken...

Wannes, ik wens je veel succes in het komende jaar, make us proud en make us rich!


Dixit Sam Boeve

Praegustator 2017-2018

 

CANTOR

Wim Hectors
Wompie, Wombats of Wim. Deze jongen zingt en springt luidkeels mee met de lyrics van Linkin Park en is dan de gelukkigste fangirl die je kan tegenkomen. Al een chance dat onze nieuwe Cantor dan ook graag zingt ;) Wompie is ongetwijfeld een van de meest sociale personen die je op de buitencampus zal tegenkomen. Altijd vriendelijk en in de mood voor wat mopjes. Maar pas op, naarmate je hem langer kent durft hij wel eens te dreigen je te verstikken in tarwe (cuz glutenintolerant). Bij alle geniën hangt er een draadje los, ook bij onze Wompie zo blijkt. Wompie is zowat een verstrooide professor. Aan herexamens doet hij niet mee, en hij scoort de hoogste cijfers, maar hij haalt ook veel domme kuren uit. Als zijn voormalige labopartner bij organische chemie, kan ik het weten. Nog een van de sterke kantjes van Wompie: hoe hard hij ook gaat in KP, hoeveel hij ook heeft gedronken en gezongen tot in de vroege uurtjes, je zal hem altijd om 8u30 in de les zien zitten! Een goede genieter en toch een voorbeeldstudent! Oké, hij is dan niet in goede staat, maar hij zit er wel. Al dan niet met nog wat blauwe vlekjes van de smurfkes op zijn kleren of in zijn nek ;) Ik kijk er naar uit ons laatste jaar in Chillreich samen af te sluiten!


Dixit Leen Van Doorselaer

Mentor 2017-2018


SCHACHTENTEMMER

Vincent De Sutter
PAS OP! De persoon die ik nu ga voorstellen is ontoegankelijk voor alle porren (tenzij je het echt waard bent). Deze kerel is namelijk Schachtentemmer. Vincent ziet er misschien uit als een teddybeer met een gepast baardje, maar zijn schachtengarde zal hij wel kunnen temmen! Met wat drilltechnieken uit de rugby en een zware stem die je van mijlenver zult horen, zal iedere schacht worden ingehuldigd tot het befaamde studentenleven. Het schachtenleven is hem juist ontgaan en dat zal hij zeker gebruiken. Vrees niet, deze kerel is nog niet uitgefeest en stel dat het wel gebeurt dan zal ik er zijn om hem eens goed wakker te schudden.

Ik ben er zeker van dat we een goed team zullen vormen, want dat is al bewezen op de dansvloer.

P.S. Voor alle commilitones, Vincent is wel echt een teddybeer.


Dixit Karolien Van den Broeck

Zedenmeester 2017-2018


ZEDENMEESTER

Karolien Van Den Broeck
Ik heb de eer gekregen om jullie voor te stellen aan Karolien, Karo voor de vrienden. Dit enorm enthousiast en vrolijk figuur kan je vaak tegenkomen in de KP, waar ze je zal verbazen met haar beste moves. Soms lijkt het wel alsof ze bij haar ontbijt 10 Nalu’s drinkt omdat ze meestal zo actief en vrolijk is. Ze is echter niet altijd vriendelijk en lief. Als schacht luister je maar beter goed naar wat ze te zeggen heeft. Onze Sport Nils heeft “de andere” Karo al mogen beleven. Legendes zeggen dat ze te horen was tot op de stadscampus toen Nils vol overtuiging “Fuck you, Karo” riep. Doordat ze zowel heel verantwoordelijk maar toch streng kan zijn, denk ik dat ze haar functie als Zedenmeester erg goed gaat doen. Haar werk als Mentor vorig jaar was onberispelijk. Ze zorgde steeds dat wel iemand de vragen van de examens opschreef, maar je kon ook steeds bij haar terecht als je gewoon een vraag had over de leerstof. Dit kan je zeker merken aan de erg nuttige examenbundel. Ik ben er dus helemaal zeker van dat ze samen met mij het beste van zichzelf zal geven om onze schachten goed op te leiden tot echte Demetrianen.


Dixit Vincent De Sutter

Schachtentemmer 2017-2018


FEEST

Xavier Binst
Geachte Demetris leden, sympathisanten en vooral eerstejaars bioingenieurs, Ik heb de eer om Xavier AKA Xavve aan jullie voor te stellen: een vrolijke en vriendelijke jongeman die samen met mij de functie ‘Feest’ zal bekleden voor het komend academiejaar. Voor de eerstejaars: dit houdt in dat wij drank naar TD’s brengen en zatte schachten weer veilig thuis afzetten. Waaraan heeft Xavve deze mooi functie verdiend? Ten eerste laat hij soms een week les vallen om een week te kunnen feesten. Ten tweede eindigt hij cantussen wel eens met een zeiknatte broek en ten derde is hij een harde werker met een groot hart voor Demetris.

Naast een feestbeest, is Xavve ook een ‘cutie’ die niet bang is om zijn innerlijke Elsa te tonen (zie foto links), een recovering(?) Nalu addict, een man met een feilloos kapsel en een geboren spelerke (zie foto onder, like it’s so fabulous). Stiekem hoop ik dat deze laatste kwaliteiten hem een groot aantal schaamadjes zullen opleveren #ikdoneer #jijook?

Om af te sluiten wil ik nog zeggen dat Xavve een goede vriend van me is geworden en ik kan niet wachten om hem naar de kloten toe te drinken op cantussen wanneer hij niet moet rijden.


Xoxo


Dixit David Bollen

Feest 2017-2018


FEEST

David Bollen
Bollie... wie is hij, wat doet hij, wat drijft hem? Vele vragen komen waarschijnlijk in jullie op bij het horen van deze naam, ik ga proberen ze in alle nauwkeurigheid te beantwoorden.

Eerst en vooral is zijn echte naam Bollie en niet David Bollen, zoals sommigen foutief vermoeden. Verder komen woorden gewoon tekort om dit schatje te beschrijven. In zijn relatief louche white-van toetert hij rond en maakt hij met zijn schuine moppen, tags in zotte memes en surprise buttsex-knuffels heel Chillrijk onveilig. Bollie is ook al een echte veteraan hier, na 3 jaar Fysica besloot hij in alle gekte om Chemie te gaan studeren. Inderdaad, Bollie is geen echte Bio-ingenieur, maar ondanks dit klein detail, zouden we hem voor geen geld van de wereld willen missen!

Hoe herken je hem? Zoals vermeld aan zijn rape-van, maar ook aan zijn supersexy wilde lokken, zijn Redbull of Nalu in de hand en zijn stylish kleding die hem de mooiboy maken die hij is. Nog een laatste weetje: hij drinkt geen alcohol, maar dat houdt hem niet tegen om gewoon nog zotter en vrolijker te doen dan de rest. Conclusie: Bollie is gewoon een schat van ne mens die je moet leren kennen en ik kan me geen betere Feest inbeelden om er samen een zot jaar van te maken.


Dixit Xavier Binst

Feest 2017-2018


SPORT

Nils Cop
Wat moet je weten over Nils? In enkele kernwoorden kan ik het voor je samenvatten: absurd slim, chill, goedgehumeurd en vriendelijk. Naast deze eigenschappen is hij ook nog eens enthousiast en competitief, maar hij kan rustig blijven in elke situatie. Dit is dus dé perfecte mix dus voor een goede Sport.

Nils heeft wel een bizarre fascinatie voor lavabo's, zeker als hij een beetje zat is. Hij leegt zijn maag namelijk graag in, rond en boven de lavabo. Naast deze fascinatie liet hij op ledenweekend ook nog een andere fascinatie zien, namelijk voor ontstoppers... Zoals je wel merkt, is het soms echt een vage kerel, maar een beetje vaag is dik oké. Het is altijd leuk om samen met hem te feesten en je zal hem dan ook vaak tegenkomen in de KP. Ook op mindere momenten (zoals tijdens de examens) is hij altijd positief ingesteld en chill (maar hij is dan ook heel intelligent).

Als je Nils nog niet kent, moet je hem zeker eens aanspreken want deze sociale topkerel moet je echt leren kennen! Kortom, ik ben er zeker van dat wij een goed team worden en de sportieve activiteiten samen tot een goed einde zullen brengen.


Dixit Julie Berta

Sport 2017-2018


SPORT

Julie Berta
Ik heb de grote eer om aan jullie deze kleine, schattige brok vol energie en plezier voor te stellen: ons Julie. Deze goedlachse griet zal dit jaar samen met mij de zware taak van Demetris-sport op zich nemen, en ik had me geen betere stalkpartner kunnen wensen! Vorig jaar was ze al een topschacht en ook dit jaar gaat ze er weer met 100% overtuiging en dedication staan voor onze club.

De Jul is altijd wel te vinden voor een feestje, cantus of schachtenslaapje, al dan niet voorafgegaan door drankspelletjes met heel veel mongolengeroep. Deze griet verliest echter nooit haar verantwoordelijkheidsgevoel en in tegenstelling tot sommige anderen heeft ze toch ook nog altijd de manieren om de keuken te verlaten als ze een spauwke moet leggen.

Hoe je het ook draait of keert, over Julie is niks verkeerds te zeggen en ik kijk al enorm uit naar dit jaar met haar als mede-Sport!


Dixit Nils Cop

Sport 2017-2018


MENTOR

Leen Van Doorselaer
Mij bevalt het genoegen om jong en oud een beetje wijzer te maken over Leen, ook wel Leentj genoemd (en ja, dat is zonder ‘e’). Leen en ik zijn samen begonnen aan de verkenningsdagen van 2015, waar ik ze voor het eerst heb ontmoet. Het eerste wat me opviel was dat ze een heel vriendelijk karakter had, spontaan was en makkelijk om een conversatie mee aan te gaan. Het tweede dat mij en vele anderen waarschijnlijk ook opviel, was haar wel zeer unieke lach. ik wil niet teveel spoilen voor de nieuwelingen, maar als je er van overtuigd bent dat je ergens een zeehondje hoort, moet je maar eens uitkijken of het geen blonde meid was die je deed rondzien en de oren spitsen. Ik zie Leen na twee jaar vriendschap als iemand die open staat voor anderen, frequent aanwezig is op menig feestje of andere drankactiviteit en actief bezig is in het studentenleven. Mocht je gaan twijfelen aan haar mentorcapaciteiten hierdoor, niet gevreesd! Al twee jaar is ze een topstudent die nog geen enkel herexamen heeft gehad! Het spreekt dus voor zich dat ze een geweldige aanwinst is voor het Demetrispraesidium 2017-2018. Twijfel dus niet om haar aan te spreken want deze dame zal je zeker niet vervelen!

P.S.: Leen is glutenvrij dus je kan haar altijd plagen door haar te bedreigen met tarwe xoxo.

P.P.S.: Leen was superdeirm en kon niet meer wandelen op Werchter.


Dixit Wim Hectors

Cantor 2017-2018


SCRIPTOR

Liam FierensIk heb het genoegen om Lili Fifi voor te stellen. Velen zullen hem al kennen van zijn donkere humor of zijn mooie danspasjes in de KP. Maar voor wie hem nog niet kent, zal ik hem eventjes presenteren. Deze lange baardmans is gefascineerd door memes. Hoe 'danker', hoe beter. Ook is hij buiten een fantastische danser (lees: bailando ) ook de Casa Nova van de KP (lees: een roosje plukken). Verder is hij ook een super vriend waar ik altijd bij terecht kan, tenzij hij een serie aan het kijken is, dan wordt hij het liefste met rust gelaten. Deze die-hard fangirl van Game of Thrones kent elk detail uit de serie. Kon hij maar even goed met mij samenwerken met fysica. Dat ging echter niet altijd even gemakkelijk. Nee grapje, het ging ronduit slecht. Voor de rest zijn we wel degelijk een topteam. Dit is te zien op onze niet-normaal grave foto vanop Ledenweekend. Lieve Sliam, ik weet zeker dat we een mooi Praesidiumjaar tegemoet gaan. Ik hoop dat er nog vele mooie jaren mogen volgen!

Dixit Paulien Leemans

Ab-Actis 2017-2018


AB-ACTIS

Paulien LeemansWat moet je weten over ons Polle: ze is altijd te vinden voor (suuuperflauwe) mopjes, komt met iedereen goed overeen en overleeft op 4 à 5 memes per dag. Voila, daarmee weet je genoeg. Ik zou je ook kunnen vertellen over hoe deze schijnbaar onschuldige meid vorig jaar meermaals de KP onveilig heeft gemaakt, over hoe ze de titel van schachtenkoningin bemachtigde door een reeks NSFW openingszinnen voor te brengen (die ik, voor de gevoelige lezers, niet ga herhalen) of over hoe haar humor duisterder is dan de KP tijdens een stroompanne. Maar met al die verhalen kan je een heel boekske vullen.

Wat ik je wel kan zeggen is dat deze nieuwe Ab-Actis telkens keihard werkt aan haar posters, dat ze vorig jaar op bijna elke activiteit te vinden was en dat er met haar altijd iets te beleven valt. Ik heb me al een jaar doodgelachen met deze Zondereigense zot en kijk er geweldig naar uit om dit jaar nog meer samen te werken (beter dan tijdens fysica deze keer, want djeezes da was crisis!!).

Aarzel niet om ze op de campus aan te spreken, je kunt er een geweldige vriendin bij krijgen!


Dixit Liam Fierens

Scriptor 2017-2018


MAGISTER HUMANITAS

Sandrine Van AertAls je Sandrine (of den Dreirs) al ontmoet hebt, zal je kunnen beamen dat deze goedlachse en vrolijke griet steeds te vinden is voor een toffe babbel. Als je ze nog niet ontmoet hebt, raad ik je aan dit zeker eens te doen. Je vindt Sandrine terug op campus, maar ook op TD’s, waar ze al eens graag op de grond van de KP gaat zitten en zittend feest, of lichtjes aangeschoten met knappe jongens van andere clubs ‘danst’. Op cantus is ze ook steeds van de partij, daar is ze te herkennen aan de gigantische Winnie de Poeh op haar rug. Waarom deze Winnie zijn been in het gips heeft, moet je haar zelf maar eens vragen! Sandrine zal dit jaar als Magister Humanitas zorgen voor de sponsoring en onder andere de kroegentochten in goede banen leiden. Als pro-Sport en pro-Vice-Praeses lijkt dit me een relatief rustige maar desalniettemin ideale functie voor Dreirs. Activiteiten in goede banen leiden is namelijk een van haar specialiteiten, zoals afgelopen academiejaar meermaals is gebleken. Kortom: Sandrine is een vrolijke, toffe en plichtsbewuste griet, ideaal om haar in ons Praesidium te hebben.


Dixit Wannes Verbist

Quaestor 2017-2018


PRAEGUSTATOR

Sam Boeve
Ik ken Sam ondertussen al 3 jaar en in die 3 jaar hebben we al veel meegemaakt en hebben we elkaar goed leren kennen. Het begon met samen schacht te zijn. In ons schachtenjaar hebben we al epische dingen mogen meemaken met Sam, zoals het welbefaamde Biancaverhaal vanop ledenweekend. Zijn liefde voor Bianca was bijna even groot als zijn liefde voor Demetris. Na het schachtenjaar kwam ons neojaar. Hier is Sam helemaal losgekomen en heeft hij vele meisjesharten sneller doen slaan. Vraag dit maar aan de vele kerels van Demetris die geen tijd hadden om te sparen en Sam niet konden bijhouden. Vorig jaar was ik de Vice van Sam en mocht ik van dichtbij meemaken hoeveel moeite en liefde hij in de club heeft gestoken.

Volgend jaar gaat Sam aan een nieuw avontuur beginnen, namelijk psychologie in Gent. Maar ik ben ervan overtuigd dat we hem niet te veel gaan moeten missen. Demetris heeft namelijk voor altijd een speciaal plekje in zijn hart en hij gaat het nog niet kunnen achterlaten. Hij gaat er dan ook alles aan doen om zijn functie Praegustator perfect uit te oefenen en op elke TD het eerste pintje kritisch voor te proeven.


Dixit Sandrine Van Aert

Magister Humanitas 2017-2018