No events

Praesidium


Praeses

Sam Boeve
Ik heb de eer gekregen om onze Praeses van dit jaar te mogen voorstellen. Wie Sam nog niet kent, moet dringend eens naar de KP komen! In het begin valt hij niet meteen op, maar na een paar pintjes kan je er niet meer naast kijken. Hij laat zich dan volledig gaan op de dansvloer. Vorig jaar kwam je Sam vaak muilend met een por tegen in de KP. Dit zal in het vervolg niet meer gebeuren (toch iets goeds overgehouden aan al die schaamadjes ;) ).

Ik ken Sam ondertussen al twee jaar en heb hem in deze twee jaar goed leren kennen. Ik heb al veel onvergetelijke momenten met Sam beleefd, zoals ons eerste ledenweekend, waar Sam zijn eerste grote liefde heeft ontmoet, namelijk Bianca. Als ik nog een geweldig moment moet zeggen, dan is het wel de ski-reis. De eerste dag vonden Sam, Ewoud en Thomas het een goed idee om van een skipiste te wandelen na anderhalve fles Absint, dit deden ze vaak al knuffelend. Er zijn nog vele andere momenten, maar het is onbegonnen werk om ze allemaal op te sommen.

Sam is iemand die altijd klaar staat om te helpen en om een praatje te komen maken. Dit zijn al twee goede eigenschappen voor een Praeses. Er zijn er natuurlijk nog vele andere. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij er dit jaar alles voor over heeft om er een goed jaar van te maken.

 

Dixit Sandrine Van Aert

Vice-Praeses 2016-2017


VICE-PRAESES

Yoshi De Moor
Yoshi De Moor, samen met Sandrine Vice-Praeses dit jaar en één van de absolute sterkhouders van Demetris. Bovendien is hij één van de oudere mannen van het Praesidium, een jaar extra ervaring in een jeugdig Praesidium als het deze kunnen we zeker gebruiken. Yoshi mag dan al wat ouder zijn, hij kan nog vlot mee met de jeugd. Wat zeg ik, hij doet het zelfs beter. Een TD, cantus, d@@p, kroegentocht, galabal, ledenetentje, ledenweekend, enz., het heeft allemaal geen geheimen meer voor Yoshi.

Op moeilijke momenten zal je mij altijd druk zien overleggen met Yoshi. Want nooit, maar dan ook echt nooit zal je Yoshi zien panikeren of enige tekenen van ongerustheid of stress zien vertonen. Daarbovenop is hij zelf ook niet bang om de handen uit de mouwen te steken. Hekken plaatsen, vaten rollen, vaten leeg drinken, hij kan het simpelweg allemaal.

Buiten het feit dat Yoshi een enorm waardevolle schakel is in het Praesidium is het ook gewoon een super sympathieke kerel. Altijd klaar voor een babbeltje, een danske in de KP, liedjes zingen in de Hagar op cantus of regelrecht alle grenzen uit het oog verliezen en daarbij al eens kwetsuren oplopen. En het feit dat we dezelfde wens delen voor op ons sterfbed maakt de band alleen maar sterker ;)

Kortom, een kerel uit de duizend die zeker de moeite is om te leren kennen.

 

Dixit Sam Boeve

Praeses 2016-2017 


VICE-PRAESES

Sandrine Van Aert
Misschien ken je haar al, misschien is dit de eerste keer dat je iets hoort over deze toch wel uitzonderlijke en voor mij mede-Vice-Praeses Sandrine. Ik zal de bijnamen achterwege laten, die zal je sowieso wel een paar honderd keer horen vallen in de eerste paar weken.

Dus Sandrine: Vice-Praeses, pro-Sport, schattig, tipsy,… Dit zijn een aantal woorden die Sandrine beschrijven, de volgende doen dit ook. Als er gepland moet worden en er dingen op voorhand in orde moeten worden gebracht dan is Sandrine in haar element (in tegenstelling tot een zekere andere Vice die bekend staat om zijn hands-on, winging-it-style en leidt aan een chronische procrastinatie). Hij is dan wel weer zeer stressbestendig en kan problemen meestal heel makkelijk oplossen en laat dit nu net één van de mindere kantjes van Sandrine zijn. Als je zo veel goede kantjes hebt, moet er toch wel één minder zijn hé.

Kortom de twee Vices vervolledigen elkaar perfect, yin en yang en al die andere BS, ge weet wel.

Ik ben helemaal klaar voor het komende jaar en we zullen ervoor zorgen dat het op elk vlak weer een topjaar wordt zoals de gewoonte is bij Demetris.

 

Dixit Yoshi De Moor

Vice-Praeses 2016-2017


QUAESTOR

Jef Van Baelen
Ik stel jullie voor aan Jef Van Baelen of Jos voor sommigen, de persoon die een aantal eigenschappen bezit die we graag terugvinden in een Quaestor.

Hij is met alles heel erg exact en zal er dus altijd voor zorgen dat hetgeen waarmee hij bezig is correct verloopt. Daarnaast weet hij wel van centjes af, aangezien hij in zijn schachtenjaar degene was die het geld geregeld heeft. Responsabiliteit is hem ook wel gegeven, dus als je naar iemand zoekt die in elke situatie cool kan blijven zit je bij hem wel goed.

Naast al deze kwaliteiten is Jef altijd wel te vinden voor een goede TD of cantus. Af en toe kan hij hier volledig op losgaan, maar nooit of te nimmer zal hij zijn verantwoordelijkheid verliezen.

Na een mooi jaar als Mentor zal Jef het dit jaar dus wederom zeker goed doen!

 

Dixit Dalia Janicki

Scriptor 2016-2017 


SCHACHTENTEMMER

Ewoud Smet
Hier is hij dan, de enige echte Ewoud Smet of Ewald of Ewok of … meester. Vele bijnamen zijn al de revue gepasseerd en ze getuigen allemaal van vele epische verhalen of legendarische momenten. In de twee jaar dat ik hem ken, hebben we al veel samen meegemaakt en is de basis gelegd voor een fantastische vriendschap die nog vele jaren zal duren.

Op het eerste zicht kan Ewald nogal verlegen overkomen en stil zijn, maar als het nodig is, kan hij op dat vlak ook verrassend uit de hoek komen. Hij is een echt fuifbeest en dus altijd wel te vinden voor TD’s of cantussen, maar wanneer de examens voor de deur staan, heeft hij ook al bewezen een harde werker te zijn. Met andere woorden: met Ewald in de buurt, verveel je je nooit.

Vorig jaar moedigde hij ons nog aan om naar de sport te komen en die overtuigingskracht zal hij dit jaar aanwenden om zo veel mogelijk eerstejaars te laten d@pen, zij het dan met minder spamberichten ;)

Ik kijk er al enorm naar uit om samen met dit figuur van Chillreich de nieuwe schachten te leiden naar het Walhalla van het studentenleven en volwaardige comilitones te laten worden.

Het wordt weer eens een episch jaar.

 

Dixit Thomas Willems

Zedenmeester 2016-2017 


ZEDENMEESTER

Thomas Willems
Ik mag jullie met veel trots mijn partner in crime van dit jaar voorstellen, namelijk Thomas. Deze jongen heeft veel bijnamen die jullie misschien al kennen en anders zeker nog te weten zullen komen.

Ik ken niemand die zo goed in staat is om zijn studies en zijn uitbundige studentenleven te combineren, hij knalt niet alleen ieder jaar al zijn vakken, hij is echter ook present op ontzettend veel TD’s, cantussen en andere activiteiten in Chillrijk.

Op TD’s tref je hem meestal aan op de dansvloer waar hij al snel opvalt door zijn uitstekende dansmoves, awesome luchtgitaarsolo’s en ook wel door zijn meestal kletsnatte T-shirt. Op cantussen zal je hem dit jaar naast mij aan de temmertafel aantreffen waar hij enerzijds mee de schachten en anderzijds mij in toom zal trachten te houden. Zijn kennis van de cantusliedjes is immens en daarom ben ik ook zeer blij dat hij volgend jaar steeds naast mij plaats zal nemen.

Samen hebben we al vele straffe toeren meegemaakt en zware nachten beleefd, ik ben er dus zeker van dat we samen de nieuwe schachten en porren zullen omtoveren tot volwaardige comilitones van Demetris.

 

Dixit Ewoud Smet

Schachtentemmer 2016-2017


FEEST

Naomi Degreef
Naomi, kort voor Nahomie

Het is echt geen poppemie

Ze wordt Feest zowaar, dat is geen grap

Het is een zeer grote stap

Ik ben blij dat zij mijn mede-Feest wordt

Samen negeren we elk verkeersbord

Folks, vergeet deze wijze woorden niet

Als je Nahomie even niet ziet

Zoek ze dan achter het stuur

Van de Nahomie-voiture

Naomi, rijmen is best saai, maar weet dat we dat dit jaar top gaan doen, met jou erbij kan dat niet anders.

Er rest mij nog één ding te doen en dat is je op mijn vriendelijkste manier succes wensen, dus bij deze:

Succes takkewijf, doet da goe, word ni moe, en blijf af de wijn bij een zwijnfestijn!

XxX

 

Dixit Thomas Theys

Feest 2016-2017


FEEST

Thomas Theys
Aan iedereen die zich nu bij de Chillrijk-people gaat vervoegen of er reeds deel van uitmaakt: onze Thomas moet je zeker ontmoeten. Deze chille kerel is echt van alle markten thuis. Zijn vriendelijkheid en behulpzaamheid combineert hij optimaal met een goed gevoel voor humor, waardoor de kans zeer klein is dat iemand hem niet leuk gaat vinden. Je vindt hem vooral rondcruisend in zijn autootje, wat hij net zoals ik met volle overgave doet.

Hij zal je ook steeds bijstaan in alles wat je doet, of je nu kwijlend in de zetel van de KP je roes ligt uit te slapen of als je gewoon even een babbeltje nodig hebt: Thomas kan alles aan. Zelfs al heb je een copiloot nodig om mensen ’s nachts naar huis te brengen, kan je op zijn aanwezigheid rekenen (al dan niet slapend).

Ikzelf ben echt heel blij dat hij samen met mij de taak van Feest op zich neemt voor dit jaar, ook omdat ik weet dat we elkaar op dat vlak perfect aanvullen. Ik ben dus zeker niet bang dat we geen vriendjes meer gaan zijn na dit jaar omdat we niet overeenkomen ;-).

Theum, peace and love. Wij gaan dees knallen.

 

Dixit Naomi Degreef

Feest 2016-2017 


SPORT

Wim Hectors
Womp, Wompie, Wimpel, Wimper, de Floepsie,... Achter elke vreemde bijnaam zit een even vreemd verhaal. Deze jongen heeft meer bijnamen dan vrienden en wordt daarom nooit gewoon Wim genoemd.

De Wompie is een man met veel talenten, hij kan bijvoorbeeld een hechte vriendschap starten met een prei, een 20 halen op wiskunde II, zijn sleutels op de meest vreemde manieren kwijt spelen en veel te kleine bekers op creatieve wijze vullen. Jullie horen het, als Wim aanwezig is dan is er sfeer gegarandeerd.

Ik ken Womp al van het eerste middelbaar en weet dan ook dat hij niet alleen een feestbeest is maar ook een geweldige vriend! Meisjes, pas wel op: hij is af en toe ook een vrouwenverslinder en voor je het weet wordt je na twee weken gedumpt aan een koffiemachine…

Womp, ook al heb ik hier je ware aard even boven gehaald, je weet niet hoe blij en vereerd ik ben dat ik samen met jou Sport van Demetris mag zijn dit jaar! Ik ben er dan ook zeker van dat de Brasghetto Sporten van smcb gaan knallen. Geen elitair, Brasschaats snob gedoe, maar simpelweg de beste zijn! Ons doel: even hoog scoren als de Wompie op zijn examens (de Womp is namelijk abnormaal slim).

 

Dixit Manon Steynen

Sport 2016-2017


SPORT

Manon Steynen
Heb je een goedlachse krullenbol door de T-hal zien lopen of hangen in de Komida? Heeft dit fenomeen ook een Nalu in de hand? Dan mag je er zeker van zijn dat je Manon hebt zien lopen! Na zes jaar met Manon in dezelfde middelbare school te zitten, heb ik ze pas goed leren kennen tijdens ons eerste jaar van het studentenleven in Wilrijk. Van kroegentocht tot cantus en TD, telkens was ze erbij om mee te feesten en te laten zien dat ze een lever heeft als geen ander en, my God, wat voor een lever. Wat deze griet allemaal kan verzetten verbaast me elke keer weer. Tijdens verkiezingscantus heeft ze in no time een zevensprong achterover gekapt. Samen met haar actje waarmee ze nog een goed aantal shotjes heeft gedaan heeft dit haar de titel van schachtenkoningin doen verdienen. Dat lint heeft ze met trots geaccepteerd nadat ze uit haar zetel werd gehaald waar ze lag te prakken. Needless to say dat haar hart voor de rest van het jaar de kleuren groen en geel uitstraalde. Na een jaar vol toewijding als schacht zal ze dit jaar samen met mij Demetris vertegenwoordigen als Sport. Een functie die ze 100% zeker met enthousiasme zal volbrengen en ik zou me geen betere mede-Sport kunnen wensen!

 

Dixit Wim Hectors

Sport 2016-2017 


MENTOR

Karolien Van den Broeck
Ziehier het veruit actiefste schachtje van 2015-2016, Karo (de –lien plakken we er alleen achter in serieuze situaties).

Toen we elkaar voor het eerst tegenkwamen, besloten we zonder elkaar ook maar enigszins te kennen samen naar de café-avond van Demetris te gaan. Vanaf dat moment begon ons avontuur: van “pipitraining” naar “carakapgrietjes” en nog zo veel meer.

Samen met haar geliefde ei, Barry 4.0, waarvan ze zichzelf na wat trial and error de trotse vader (ja, vader) mag noemen, was de Veuve Queen op elke activiteit aanwezig. (Waarschuwing: geef Karo, alsjeblieft, zeker geen bier, zoals haar naam dus al doet vermoeden is deze dame fan van wijn.)

Als practicumbuddies konden we elkaar tijdens het werken nooit uitstaan. Toch bleek ondanks alle frustratie dat onze freakishe trekjes elkaar mooi aanvullen, waardoor we nadien telkens weer vriendjes konden zijn.

Wanneer de eenzame periode van de blok begint, sluit dit meisje zich volledig op in haar kamer en studeert ze als een gek, hence haar mooie punten. Dit jaar zal ze daarnaast ook achter ieder en elk van ons aan zitten om de examenvragen aan te vullen, aangezien ze erop gefocust is haar job als Mentor beter te doen dan ieder ander.

You go, girl!

 

Dixit Dalia Janicki

Scriptor 2016-2017


SCRIPTOR

Dalia Janicki
Dalia, het wakend oog van de studentenclub, staat paraat om elk gênant, hilarisch, over the top moment vast te leggen in haar boekje en het aan heel de wereld mee te delen.

Het is dus een vloek maar vooral een zegen om bevriend te raken met deze topgriet.

Een vloek aangezien ze letterlijk alles gezien en gehoord heeft en het niet zal vergeten om het op te slaan in haar gsm om een episch assortiment van wist-je-dat’jes aan u voor te schotelen.

Een zegen omdat deze griet zonder limiet iemand is waarop je kunt rekenen om elke TD of cantus onveilig te maken. Dit betekent niet dat we elkaar vaak zien op TD, want we raken elkaar in het begin al kwijt en feesten in gedachten gewoon samen verder. Op het einde vinden we elkaar altijd terug zodat we onze wekelijkse nachtwandeling naar mijn kot, waar altijd een vast slaapplekje voor haar gereserveerd is, kunnen doen (wat altijd een avontuur op zich is). ‘k Zou me geen betere overenthousiaste persoon kunnen inbeelden die ik de eerste dag unief heb leren kennen en waar ik dit Demetris avontuur mee ben begonnen.

P.S.: Een kleine insider voor iedereen die ons kent of zal leren kennen. Wij zijn verschillend in vele opzichten, zij is blond, ik ben bruin en wat er bij mij niet inblijft, komt er bij haar niet uit.

 

Dixit Karolien Van den Broeck

Mentor 2016-2017


AB-ACTIS

Britt Acke
Als je één van de volgende dagen een klein, schattig meisje door te gangen ziet wandelen dan is de kans groot dat dit Britt is. Maar Brittie is nog veel meer dan dat! Als ik haar moet beschrijven in drie woorden, ziet dat er zo uit:

1) De SNELSTE loper van heel Demetris: Britt is dan misschien niet zo groot maar sprinten kan ze! Tijdens de interfac atletiek loopt ze iedereen makkelijk voorbij en zo wint ze altijd een heleboel medailles voor Demetris.

2) Het NUCHTERSTE Demetrislid: Voor Britt geen pintjes op TD maar alleen verfrissende cola’s. Nochtans zou je dit niet zeggen als je haar tegenkomt in de KP want ze is altijd één van de grootste feestbeesten!

3) De GEWELDIGSTE labopartner ooit: Ik had vorig jaar tijdens GP de geweldige eer om de labopartner van Britt te zijn en wat was dat leuk! We hebben heel wat afgelachen met onze mislukte proefjes, de namen die we gaven aan onze mosselen en de conditie die we misten tijdens de fietsproef.

En natuurlijk ook niet te vergeten: Britt is heel creatief! Die creativiteit zal ze dit jaar gebruiken om de mooiste posters van heel Chillrijk te maken voor Demetris. Ik ben er zeker van dat Britt een geweldige Ab-Actis wordt dit jaar. Ik kijk er al naar uit om met haar in het Praesidium en op kot te zitten!

 

Dixit Nele Loenders

Magister Humanitas 2016-2017 


MEDIA

Wannes Verbist
Het is mijn voorrecht onze nieuwste aanwinst in het Praesidium aan het grote publiek voor te stellen: niemand minder dan Wannes Verbist. Omdat onze Cantor jammer genoeg in het begin van het jaar gestopt is, hadden we heel het eerste semester een werkkracht minder in ons geliefd groen-gele Praesidium. Deze leegte wordt nu opgevuld. De taak van Cantor wordt vervuld door een beurtrol van ouwzakken, maar toch misten we de extra handen op TD. Wannes zal vanaf dit semester de taak Media op zich nemen met als voornaamste opdracht het updaten van de site, die zeker aan vernieuwing toe is. Wannes ken ik al vanaf mijn eerste jaar hier op ’t unief. We waren samen schacht. Als onderdeel van ‘Juan Direction’ op de d@@p had deze eigenaardige jongeheer direct mijn aandacht. In de loop van ons zalige eerste jaar leerde ik hem beter kennen en ontpopte hij zich als een geweldige vriend. Wannes heeft naast de looks ook een vlotte babbel en iedereen kan bij hem terecht met al zijn zorgen. Als verantwoordelijke en 10 plichtsbewuste kerel is hij de ideale man om ons Praesidium te versterken. Hieronder nog een quote die onze vriendschap karakteriseert. “Een band gaat nooit stuk, al heb je een ongeluk.” – X!NK

 

Dixit Sam Boeve

Praeses 2016-2017


MAGISTER HUMANITAS

Nele Loenders
Deze topgriet herken je gemakkelijk aan haar onuitputbare enthousiasme en eeuwige (glim)lach. Ze luistert meestal ook wel naar de naam Schnele. Als je haar ooit tegenkomt op de campus of op een feestje, aarzel dan zeker niet om even een gezellig babbeltje te slaan. Ik ken Nele nu al twee jaar en ik heb haar in die tijd leren kennen als iemand die er altijd is om fun te beleven en steeds op pad is met een koffer vol sfeer en hoogstwaarschijnlijk ook een hoop vlinders. Ze staat bovenal ook altijd paraat om je moed in te spreken of om te proberen je te helpen met elk probleem.

Ik ben er rotsvast van overtuigd dat Nele de perfecte Magister Humanitas zal zijn volgend jaar, cultuur is namelijk niet alleen haar taak volgend jaar, het is ook al jaren haar hobby. Vorig jaar hebben we al even mogen proeven van haar organisatorisch talent met een zeer geslaagde bandjesavond en ze heeft zich uiteraard ook al bewezen als een uitstekende werkkracht bij alle activiteiten.

 

Dixit Jef Van Baelen

Quaestor 2016-2017


PRAEGUSTATOR

Yanou Engelen
Yanou Engelen, zoals zijn naam het zegt een Engel om U tegen te zeggen. Met zijn blonde haren en blauwe ogen weet hij elk meisjeshart te veroveren! Maar het spijt ons dames, hij heeft zijn knappe biologe al gevonden.

Al vanaf het begin van zijn universitaire carrière wist Yanou dat hij voor Demetris geboren was, ze delen niet voor niets hetzelfde geboortejaar, toch? Met zijn opmars van schacht tot Feest, tot Vice-Praeses, tot uiteindelijk Praeses had Yanou het hoogste schavotje bereikt. Deze functie heeft hij dan ook met pracht uitgevoerd waardoor hij dit jaar een erefunctie verdiend heeft! Praegustator, wat letterlijk ‘voorproever’ betekent, staat op zijn lijf geschreven: van het proeven van nieuwe biertjes tot het geven van stiekeme kusjes ;) en zelfs tot een roadtrip in de States!

Maar dit jaar is het tijd voor Yanou om van iets nieuws te proeven: Gent! Met zijn Master studies daar en zijn even legendarische kotgenoten staat er voor hem zeker een nieuw avontuur open. We wensen hem dan ook het beste toe en hopen zijn vriendelijk glimlach nog vaak te mogen verwelkomen in het geliefde Chillrijk!

 

Dixit Britt Acke

Ab-Actis 2016-2017