No events

Praeses dixit

Geachte Demetrianen,

Het leek net gisteren toen ik m’n eerste dixit schreef, maar vandaag schrijf ik m’n laatste. Dus nu kunnen we nostalgisch terugkijken op het waanzinnige jaar. Maar in eerste instantie wil ik heel graag ieder van u bedanken. Leden, Praesidium, Chillrijk en sympathisanten dank jullie wel voor de talrijke aanwezigheden, lange zwelgende nachten en onvergetelijke herinneringen. Zelf heb ik er enorm van genoten om mét studenten, activiteiten en festijnen te organiseren, vóór studenten. Besef goed dat dat allemaal niet mogelijk zou zijn geweest zonder die geweldige 15 koppige kern die onze club dragen. Het was een genot om met jullie samen te werken én bedankt om een jaar lang mijn gezaag aan te horen! Naar volgend jaar toe verdwijnt er dus een generatie, maar de opvolging staat te popelen om over te nemen. Met Sam Boeve aan het hoofd, en een hechte groep van vrienden en Demetrianen achter hem is de toekomst van Demetris wederom gevrijwaard.

Hoe kijk je terug op zo’n gevuld jaar? Welke momenten moet je “highlighten”? De kroegentochten waren episch, de TD’s magistraal, de cantussen zwelgfestijnen en het ledenweekend ging er over. De kers op de taart van dit geweldige jaar was, voor mij persoonlijk, de finale op Den Bosuil van de 10de editie van de ASL. Daar verschenen tal van leden, schachten en ouwe zakken om ons aan te moedigen. Wat mij ook veel plezier deed was de eenheid van Chillreich. Nooit heb ik een match gespeeld waar ik zo werd voortgestuwd door het publiek. De explosie van de 2-2 in de 85’ minuut was immens, het geroep, het getier, de sfeer,… dat doet wat met een mens.

Na vier jaar in Wilrijk te hebben gezeten is het inderdaad misschien wel tijd om nieuwe horizonnen te gaan verkennen. Maar ik ben oprecht enorm blij dat ik in Wilrijk heb gestudeerd, gefeest en geleefd. De sfeer en epicness die je hier kan vinden zijn ongeëvenaard. In een grootstad zal je nooit zo’n persoonlijke ervaringen en gebeurtenissen meemaken. Zij die hier nog vertoeven volgend jaar, geniet ervan. De derde- en vierdejaars, die andere oorden gaan opzoeken, veel succes en moed in het veroveren van nieuwe territoria. Maar laat voor Wilrijk een speciaal plekje vrij in je geheugen. Keer op een dag in de KP terug en ervaar wederom de uniciteit van deze plek. Het gaat jullie goed, de eerste traan begint te vormen dus tijd om af te sluiten.

Voor een laatste keer…

Cheers!

Ut vivat, crescat floreatque Demetris

Dixit

Yanou Engelen

Trotse Praeses 2015-2016